Categories: Люди

Выдатны чалавек і адказны спецыяліст. Алена Барткун больш за 25 гадоў працуе на «Браслаўрыбе

Алена Барткун дасканала ведае вытворчасць філіяла «Браслаўрыба» Глыбоцкага МКК, а за якасць кожнай кансервы, якая выпускаецца тут, можа паручыцца, як кажуць, галавой. Яе працоўны стаж на прадпрыемстве большы за 25 гадоў: сюды яна прыйшла маладым спецыялістам у 1997 годзе і вырасла да начальніка вытворчага ўчастка.

Алене Барткун давялося працаваць на розных пасадах. Пасля заканчэння каледжа ў Маладзечне яе размеркавалі на працу на радзіму, у Браслаў. Пачынала майстрам, паралельна скончыла БДАТУ, а цяпер кіруе вытворчасцю, дзе працуе больш за 90 чалавек, адказвае за тэхналагічны працэс, пачынаючы ад размарожвання рыбы і заканчваючы ўпакоўваннем гатовых кансерваў для іх далейшай рэалізацыі. Яе работа вельмі адказная: спецыяліст павінна арганізаваць працэс так, каб вытворчасць у цэху не спынялася ні на хвіліну. Наяўнасць неабходнай сыравіны, алею, спецый па рэцэпце, нават неабходная колькасць банак – усё ляжыць на плячах адказнай Алены. Акрамя гэтага, ёй неабходна трымаць пад кантролем брыгады, пры неабходнасці знайсці замену супрацоўніку, наладзіць мікраклімат у калектыве.

Як яна з гэтым спраўляецца? Папершае, сказваецца шматгадовы вопыт працы на прадпрыемстве: А. Барткун дасканала ведае сваю працу. Пачынала яна тады, калі тут выпускалася яшчэ агароднінная прадукцыя, а з цягам часу прадпрыемства ўзяло курс на перапрацоўку рыбы. Вялікі адрэзак сваёй дзейнасці жанчына адпрацавала тэхнолагам. Разам з прадпрыемствам пражывала яго тэхнічную мадэрнізацыю і асвойвала новае абсталяванне, распрацоўвала рэцэптуры. Гэта быў вельмі важны перыяд у развіцці «Браслаўрыбы», які даў магчымасці філіялу выйсці на вышэйшы ўзровень развіцця. Па-другое, скрупулёзныя адносіны да працы: яна была ў ліку тых, хто распрацоўваў многія вядомыя браслаўскія кансервы. Разам з супрацоўнікамі лабараторыі А. Барткун апрабоўвала рэцэптуры, дэгусціравала, вывучала попыт пакупнікоў і інш. Па-трэцяе, веданне людзей, якія працуюць на прадпрыемстве. Такія складальнікі даюць права лічыць Алену Барткун адным з прафесіяналаў сваёй справы.

Думаю, многія чытачы нашай газеты асабіста ведаюць гэтую жанчыну. Яна неаднаразова прэзентавала прадукцыю прадпрыемства падчас розных выставак. Алена Барткун – прыемная суразмоўніца і ўмела прадстаўляе кансервы браслаўскай вытворчасці. За прафесіяналізм, добрасумленнасць і шчырыя адносіны да працы яе цэняць і паважаюць калегі і кіраўніцтва. ■

Алена НАБЕЕВА
admin

Recent Posts

Это отражение наших национальных ценностей. Почему важно знать и уважать государственные символы

Государственные символы - зеркало наших национальных ценностей, идентичности нашего народа и в Беларуси уровень уважения…

2 дня ago

Опубликован план выезда врачей-специалистов Витебского медуниверситета на май. В Браславе будет работать отоларинголог

Продолжается консультативная помощь по медицинско-лечебному профилю преподавателя Витебского государственного медуниверситета для жителей Браславского района. Выезд…

2 дня ago

Посмотрите, какие красивые (и вкусные!) куличи испекли к Пасхе в Видзовском колледже

В это воскресенье православные верующие будут отмечать Светлое Воскресение Христово - Пасху. Среди разнообразных праздничных…

2 дня ago

Специалисты рассказали, как изменение климата влияет на безопасность труда

С 2003 года 28 апреля Международная организация труда ежегодно проводит Всемирный день охраны труда, акцентируя…

2 дня ago

Белорусов предупреждают: штраф за букет сирени может достигать Br2000

В весеннюю пору года многие обращают внимание на запах сирени. Кажется, что этот чарующий аромат…

2 дня ago

ИМНС анонсировала изменения в налогообложении самозанятых и ИП

Налоговая инспекция напоминает: ...О формировании чеков плательщиками налога на профдоход. Инспекция МНС по Полоцкому району…

2 дня ago