Categories: Главное

На шляху перамен (фота)

“ВТЦ г. Браслаў” цяпер знаходзіцца на шляху да перамен, у стане рэканструкцыі. Пра сённяшні дзень прадпрыемства і яго бліжэйшую перспектыву гутарка карэспандэнта газеты Зінаіды Палулех з в.а. дырэктара Жаннай Антоненка.

— Жанна Васільеўна, з якімі вытворчымі паказчыкамі калектыў прадпрыемства завяршыў дзевяць месяцаў бягучага года?

— Вытворчасць рыбнай прадукцыі ў натуральным выражэнні склала 2122 тоны, што складае 114,7% да ўзроўню адпаведнага перыяду мінулага года. Праўда, мы па-ранейшаму выпускаем больш за ўсё кількі ў таматным соўсе. Тым не менш асартымент рыбных кансерваў складае 37 найменняў. З іх 10 відаў, а гэта 11,1 тоны, з азёрнай, рачной і сажалкавай рыбы. Па гэтай прадукцыі мы працуем практычна з усімі пастаўшчыкамі Беларусі. Праўда, з многімі менавіта на давальніцкіх умовах. Гэта звязана ў першую чаргу з немалой цаной на азёрную і сажалкавую рыбу.
Рэнтабельнасць продажу за 9 месяцаў склала 7,2%. Сярэдняя заработная плата нашых работнікаў 3278 тыс. руб., што на 236% больш за ўзровень мінулага года. Працуем у залежнасці ад аб’ёмаў сыравіны ў дзве, а то і ў тры змены.

— Ваша прадпрыемства неаднойчы пераходзіла ў падпарадкаванне то адной, то другой структуры. Цяпер цэх перададзены ў камунальную ўласнасць Віцебскай вобласці. Як паўплывала гэта на работу?

— Віцебскі аблвыканкам прыняў рашэнне правесці на “ВТЦ г. Браслаў” рэканструкцыю. Увесь праект ацэньваецца ў 115 млрд. руб. Пакуль што правялі рамонт бытавых памяшканняў, аддзялення размарожвання рыбы, зрабілі касметычны рамонт у цэху. Гэта былі неабходныя крокі, каб атрымаць экспартны нумар, яго адсутнасць не дазваляла завозіць імпартную сыравіну.
За 9 месяцаў бягучага года экспарт прадпрыемства склаў 153,9 тыс. долараў.
У нас ёсць усе падставы для далейшага эканамічнага росту і развіцця. Пачатыя работы па рэканструкцыі дазволяць у далейшым ажыццяўляць экспартныя пастаўкі прадукцыі на рынкі краін мытнага саюза. Гэта будуць новыя віды рыбных кансерваў з рознымі напаўняльнікамі – агароднінай, макаронамі, крупамі. Разлічваем, што з 2014 года экспарт ад агульнага аб’ёму выпускаемай прадукцыі будзе складаць 45%.
Будуць не толькі новыя віды прадукцыі, але і ўпакоўкі – ламістэрны латок для вытворчасці кансерваў, лёгкія абеды.
Згодна з бізнес-планам, пасля рэканструкцыі аб’ём вытворчасці прадукцыі вырасце да 135%. У новых яе відах плануецца выкарыстоўваць не менш за 50% мясцовай сыравіны.

— Пра смак і якасць браслаўскіх кансерваў ведаюць далёка за межамі раёна. Як і дзе рэалізуецца ваша прадукцыя?

— Нягледзячы на вялікую канкурэнтнасць з боку расійскіх і ўкраінскіх вытворцаў, сваю прадукцыю мы ў асноўным рэалізуем беларускім кампаніям і фірмам, якія займаюцца аптовым гандлем. Праўда, спрабавалі адпраўляць пробныя партыі ў Казахстан. Там ацанілі якасць браслаўскіх кансерваў, аднак іх не задаволіла цана. Цяпер мы шукаем выйсце на расійскі рынак. Спадзяёмся, што ўсё ў нас атрымаецца.
Бо, напрыклад, цяпер мы маем унушальныя складскія запасы прадукцыі, якія складаюць каля 150% ад сярэднемесячнага выпуску кансерваў.

— Жадаю вам плённай працы і новых вытворчых поспехаў.

admin

Recent Posts

Ограничения на посещения лесов введены во всех районах Беларуси

Во всех районах Беларуси введено ограничение на посещение лесов. Об этом сообщает Министерство лесного хозяйства.…

20 часов ago

Леонид Лавринович — достойный продолжатель династии механизаторов

Тракторист-машинист СПК «Маяк Браславский» Леонид Лавринович уже 36 лет работает на земле и, как говорит…

20 часов ago

Браславчанин о службе в чернобыльской зоне: «Местные угощали свининой. А у нас даже мыслей не было: неужели радиация и в мясо попала?»

Жизнь Чеслава Манкевича была такой же, как и у его сверстников. Парень из деревни Закорье…

22 часа ago

Изменить выбранный предмет ЦЭ после окончания регистрации нельзя. Какой будет вступительная кампания-2024 в Беларуси

Постановлением Министерства образования от 8 апреля №40 определены сроки проведения в 2024 году вступительной кампании…

22 часа ago

Москва ждет гостей: благотворительный фестиваль открывает свои двери для гостей из Беларуси

Москва готовится к старту нового туристического сезона и рада встретить гостей на масштабном благотворительном фестивале…

22 часа ago

Сенько: за 120 лет профсоюзами Беларуси накоплен колоссальный опыт

За 120 лет профсоюзами Беларуси накоплен колоссальный опыт, заявил председатель Федерации профсоюзов Беларуси Юрий Сенько,…

22 часа ago