Святкі ў доме-інтэрнаце

Главное

DSCF5312 (Small)У Евангеллі ад Матфея прыводзяцца словы Збаўцы: «Быў хворы, і вы наведалі Мяне …». Праведнікі пыталіся ў Хрыста: «Гасподзь! Калі мы бачылі Цябе хворым і прыйшлі да Цябе? ». А ён адказаў: «Так, як вы зрабілі гэта аднаму з братоў Маіх меншых, вы Мне зрабілі». Гэтыя радкі нагадваюць, што ў радасныя дні светлага свята Нараджэння Хрыстова трэба памятаць пра спагаду, міласэрнасць, дапамагаць адзін аднаму словам і справай.
У калядныя дні настаяцель Свята-Успенскага прыходу протаіерэй Анатолій, іерэй Яўген, ігумення Свята-Панцеляймонаўскага жаночага манастыра матушка Ніка з выхаванцамі нядзельнай школы наведалі дом-інтэрнат для састарэлых і інвалідаў, каб данесці радасць свята ўсім, хто чакаў яго з чыстым сэрцам і надзеяй. Протаіерэй Анатолій успомніў галоўныя падзеі Нараджэння Збавіцеля, павіншаваў са светлым святам супрацоўнікаў і іх падапечных, большасць якіх — людзі, якія апынуліся ў нялёгкай жыццёвай сітуацыі. Свяшчэннік пажадаў ім здароўя, веры ў тое, што Гасподзь нікога не забывае, любіць усіх аднолькава, незалежна ад таго, хто які жыццёвы крыж нясе. Адным цяжка цялесна, іншым — духоўна, але трэба заставацца добрымі, міласэрнымі і за ўсё дзякаваць Богу.
Затым выступілі выхаванцы нядзельнай школы. Яны ў сваім выступленні змаглі перадаць не толькі факты біблейскай гісторыі, але і яе сутнасць, ўрачыстасць. Гледачы ўважліва глядзелі прадстаўленне, імкнучыся не прапусціць ні аднаго моманту, потым з задавальненнем адказвалі на пытанні віктарыны пра асноўныя падзеі, звязаных са святам Божага Нараджэння.
Для падапечных дома-інтэрната гэта выступленне стала сапраўдным святам, на якое іх сэрцы адгукнуліся радасцю і ўдзячнасцю. Пасля прадстаўлення, улічваючы духоўныя патрэбы пажылых людзей, ігумення Ніка і выхаванцы школы ўручылі прысутным духоўную літаратуру, іконы, царкоўныя календары. А протаіерэй Анатолій і іерэй Яўген адправіліся ў палаты да падапечных, каб парадаваць іх салодкімі падарункамі. Ніхто не застаўся па-за ўвагай. Жыхары дома-інтэрната ў поўнай меры адчулі атмасферу свята Божага Нараджэння і атрымалі духоўную падтрымку на сваім няпростым жыццёвым шляху.

Жанна Бялько.
Фота аўтара.